Opleiding

Je hebt TOS, je bent 17-30 jaar, je hebt een Wajong of je staat in het doelgroepregister van de gemeente en… je wilt je ervaringskennis over TOS inzetten voor anderen. Voor jou is er in de TOSfabriek een opleiding tot ervaringswerker. Die opleiding heet OPSTAP.

De cursisten van OPSTAP 2018-2019 (Bram – Sean – Maartje – Sanne – Jessica)

Wat is een Ervaringswerker?
Je hebt TOS, dus je weet als geen ander wat dat betekent voor jonge mensen. Met de lessen van OPSTAP word je een echte ervaringswerker die anderen met TOS verder kan helpen.

Wat doe ik allemaal in die opleiding?
Van oktober tot april kom je twee dagen per week naar de TOSfabriek om lessen te volgen. Die lessen zijn theoretisch en praktisch. Je leert van alles over TOS en hoe je ervaringskennis kan delen. Je leert presenteren en hoe je daarbij foto en film kunt inzetten. Aan het eind van de opleiding doe je nog een stage bij Kentalis.

En na de opleiding?
Na de opleiding bieden wij je een participatiebaan aan bij Kentalis.

Zin in? Nieuwsgierig?
Contact


Vlog OPSTAP

Tijdens de cursus opstap bij de TOSfabriek heeft Jessica Ernest gevlogt. Mijn collega’s ervaarde hoe het is om slechthorend te zijn! Zie de vlog:

Vlog #1


Workshops TOStv

Mediadocenten Arjan Gunst en Rob van Teijlingen geven de workshops TOStv. In deze workshops leer je fotograferen, filmen en monteren.

Straatinterviews

Het satégesprek

Mijn fotoroute